Město Bohumín

14.4.
2014

Věžák 1158 v Nerudově ulici čeká komplexní rekonstrukce

DOTAZ OBČANA:

Chtěla bych se dotázat za své rodiče, bydlící na ulici Nerudova 1158. V tomto domě jsou plánovány opravy zhruba od května 2014. Rodičům přišlo snížení vypočteného nájemného plocha za m² - balkón. Co znamená toto snížení? Rodiče se obávají, že v rámci oprav jim bude tento balkón zrušen? Jaké opravy jsou v plánu?


ODPOVĚĎ:

Věžový dům v Nerudově ulici čp. 1158 čeká komplexní rekonstrukce. Dočká se zateplení, úpravy vstupů i vstupních schodišť. V plánu je i oprava společných prostor včetně vymalování. Součástí rekonstrukce bude i úprava balkónů. Rodiče se však nemusejí bát. K jejich zrušení nedojde. V rámci rekonstrukce se sice staré lodžie vybourají, ale dům dostane nové prefabrikované lodžie. Kvůli tomu však nebudou moci nějakou dobu balkon užívat. A to je právě důvodem snížení nájmu. Po dokončení rekonstrukce a následné kolaudaci, zřejmě v lednu 2015, obdrží v nájmu cenu za nový rozměr balkonu.

Lucie Balcarová
tisková mluvčí

Foto: archiv města



Související články

Stavební úpravy bytového domu Nerudova 1157 a 1158 17.12.2014

Stavební úpravy bytového domu Nerudova 1157 a 1158

Předmětem zakázky jsou stavební úpravy spočívající v celkovém zateplení budovy tj. obvodových stěn a střechy, vybourání stávajících lodžií a montáž nových prefabrikovaných lodžií, úprava vstupů, vstupních schodišť a vyrovnávacích schodišť.
Na opravě věžáků v Nerudově ulici se pracuje také o víkendech 8.6.2014

Na opravě věžáků v Nerudově ulici se pracuje také o víkendech

Na Nerudově ulici 1158 začala oprava věžového domu a rekonstrukce balkónů. Chtěla jsem se zeptat, zda rekonstrukce balkónů musí být prováděná přes víkend, hlavně v neděli. Bourací práce a hluk sbíječek je slyšet po celém sídlišti od rána až do večera včetně víkendu.
Počet zhlédnutí: 2 550

Zpět

    Městský úřad