28.11.2025 - Do Bohumína míří franšíza Vosíme, kromě rozvozu nabídne i posezení
Zdroj: karvinsky.denik.cz
Autor: Jana Končítková
Do Bohumína míří rychlý rozvoz pizzy a dalšího jídla, známý typickými žlutými auty a nápisem Vosíme. Franšízovou službu zavádí do města místní podnikatel v gastronomii Honza Sedláček, který už roky stojí za podniky Naše Čekárna a U Dvora. Testovací rozvoz startuje 3. prosince.
Aktuálně má společnost Vosíme.cz v Česku už přes třicet provozoven, většinu z nich v Moravskoslezském kraji. Bohumín na mapě míst dosud chyběl.
„Oslovil jsem jednatele Vosíme Richarda Halmazňu už v roce 2019, tenkrát jsme seděli nad daty asi hodinu až do chvíle, než jsme zjistili, že oni chtějí otevřít pobočku v Hlučíně, ale já jsem ji chtěl v Bohumíně. Richard na mě udělal velmi dobrý dojem, Vosíme je velmi dynamická značka. Rád posouvám věci dopředu,“ říká Honza Sedláček.
Do zahájení provozu, který v testovacím režimu odstartuje ve středu 3. prosince, zbývá necelý týden. Už nyní eviduje bohumínská pobočka stovky registrovaných zákazníků, kteří mají zájem o rozvážku jídla. Nabídka bude díky franšízovému modelu identická jako v ostatních městech. Kromě samotného pointu pro rozvoz vznikne v prostorách bývalé Prádelny v ulici Osvoboditelů i nový Pizza & Beer restaurant Terminal 3. Hosté si v něm budou moci dát tankové pivo a vychutnat si veškeré produkty z nabídky Vosíme.
Rodina Honzy Sedláčka patří k bohumínské gastronomii už více než tři dekády. První podnik tu otevřela v roce 1992, šlo o první Radegast pivnici ve městě. „My jsme do Bohumína jako první přivedli po roce 2014 čepovaní na hladinku, což se během tří let stalo ve městě v dobrých podnicích standardem,“ vzpomíná.
V Bohumíně provozuje podnik s asijským jídlem Naše Čekárna na bývalém autobusovém stanovišti, kde dříve skutečně stávala reálná čekárna. Vedle evangelického kostela navštěvují hosté jeho podnik U Dvora, který vznikl přebudováním sto let starého chátrajícího domu na místo s příjemnou domácí atmosférou a letní zahradou.
Na začátku příštího roku plánuje Sedláček rozvoj v asijské gastronomii pod značkou UMAMIO zaměřený na jídla, ve kterých vynikne chuť umami. Jde o pátou základní chuť, kterou máme v ústech vedle sladké, slané, kyselé a hořké. Koncept pochází z Japonska, kde je tahle chuť v kuchyni běžná například v sojové omáčce, mořských řasách, houbách, rybách, ramen vývarech nebo v miso polévce.
„Přál bych si, aby si s našimi gastro aktivitami Bohumíňáci spojovali pocit skvělého kulinářského zážitku. Aby když za nimi přijedou známí, příbuzní nebo přátelé, aby měli jasnou volbu, kam je v Bohumíně vezmou na pizzu, asijskou kuchyni a pivo,“ dodává Sedláček s tím, že úspěšnost jeho rodinných podniků stojí především na spolupracovnících, kvalitním personálu a klientech, kteří odchází s chutí se zase vrátit. „Kdyby mi někdo před dvaceti lety řekl, že dnes budeme prodávat nejvíce piva ve městě a odbavovat tolik objednávek jídla denně, tak bych reagoval, že jako vtip to zní dobře. Všechno se to děje hlavně díky tomu, že mám kolem sebe nejen v těchto projektech skvělé lidi. I když je gastro extrémně náročný obor, tak nám dělá radost, když vidíme spokojeného zákazníka,“ uzavírá.
Archiv úřední desky
Bytoví technici
Koronavirus

